WEDSTRIJD ZVK Meeuwen - MFC SI Heusden-Zolder  3 - 5  (2-1)

DATUM 22-10-2010  21:15

DOELPUNTEN 16' Poelmans 1-0, 16' Zeroual 1-1, 17' De Smedt 2-1, 22' Rossi 2-2, 32' Arslan 3-2, 33' Martens 3-3, 39' Rossi 3-4, 40' Zeroual 3-5

VERSLAG Van een studieronde is geen sprake. Meeuwen begint zeer sterk aan de wedstrijd en De Smedt is een gesel voor de bezoekende verdediging. Hij kan zich enkele keren los maken van zijn bewaker, maar de afwerking wil voorlopig niet lukken. Na enkele minuten herpakken de bezoekers zich en herstellen het evenwicht. De toeschouwers zien nu een snel op en neer gaande wedstrijd met kansen voor beide ploegen. Beide keepers staan echter uitzonderlijk te spelen en houden zo de brilscore op het bord. Halverwege de 1ste helft neemt Heusden-Zolder de bovenhand met 3 glasheldere kansen, maar ook nu houdt doelman Witters zijn netten schoon. Enkele minuten voor de rust wordt uitendelijk de ban gebroken door Poelmans, na bolverlies van Rossi. Lang kan de thuisploeg niet genieten van deze voorsprong, want Zeroual frommelt de gelijkmaker binnen in de korte hoek. Meeuwen reageert inmiddellijk via De Smedt na een assist van Poelmans. Even later volgt een belangrijke fase, nl., bezoekende doelman Biesmans speelt de bal overduidelijk met de hand buiten zijn doelgebied, maar de scheidsrechter is de enige persoon in heel de zaal die dit niet gezien heeft.

De thuisploeg kan gaan rusten met een 2-1 voorsprong, maar het had net zo goed 5-5 kunnen staan.

De 2de helft gaat net zo snel van start als de eerste met Heusden-Zolder dat nadrukkelijk op zoek gaat naar de gelijkmaker. Weer worden enkele kansen gemist, maar wanneer doelman Witters te lang talmt om de bal in het spel te brengen, krijgen de bezoekers een onrechtstreekse vrije trap. Zeroual achter de bal, en via een been komt de bal bij Rossi die de verdiende gelijkmaker kan binnen tikken. Beide ploegen blijven de toeschouwers vergasten op een spekstakelstuk, maar net als in de eerste helft wordt er uit de verschillende kansen niet gescoord. Net op het moment dat Heusden-Zolder de bovenhand lijkt te nemen, kan Arslan met een droge knal Meeuwen weer op voorsprong schieten. Maar enkele tellen later brengt Martens met een afgeweken schot de stand weer in evenwicht. Beide ploegen blijven voluit gaan voor de overwinning, maar toch lijkt deze wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel. Tot 1 minuut vóór het einde Rossi aan de 2de paal ongedekt de 3-4 kan binnen tikken. Coach Camps opteert onmiddellijk op te spelen met een vliegende doelman. Na balverlies moet Bosmans een bezoekende speler foutief afstoppen en krijgt een rode kaart onder zijn neus geduwd. Uiteindelijk legt Zeroual na vooraf gaandelijk handspel de wedstrijd 20 seconden voor het einde in zijn definitieve plooi.

Deze wedstrijd was reclame voor het Futsal, waar uiteindelijk Heusden-Zolder verdiend aan het langste eind trok, maar die ook anders had kunnen lopen indien de scheidsrechter in de 1ste helft zijn verantwoordelijkheid had genomen.